Joost Luiten last een pauze van drie weken in
NOS Sport

Luiten pas op KLM Open weer in actie

Joost Luiten doet de komende drie weken niet mee aan toernooien. De Bleiswijker speelde de laatste tijd matig en wil weer op zijn normale niveau zien te komen. Op de KLM Open is Luiten weer aanwezig.

"Dat wordt mijn eerstvolgende toernooi", schrijft Luiten op zijn website. "Ik heb nu alle tijd om de foutjes die in mijn spel zijn geslopen eruit te krijgen en hopelijk in topvorm te verschijnen op de Kennemer in Zandvoort."

Drie weken hard werken

De winnaar van de KLM Open in 2013 slaat een toernooi in Tsjechië over. "Ik ga drie weken hard werken aan mijn spel. Dat is echt nodig. Ik heb getwijfeld of ik in Tsjechië zou spelen, maar dat doe ik niet."

"Als je slecht speelt, is het beter om eerst het vertrouwen terug te krijgen. Daarvoor moet ik veel trainingsuren maken, dat is nu even belangrijker dan toernooien spelen."

Geen finaleweekend op het PGA Chamionship

Luiten kon op het PGA Championship na twee dagen zijn koffers pakken. Hij liep de tweede ronde in 72 slagen (par), maar miste de cut ruimschoots.

De Nederlandse golfer had een dramatische eerste ronde (+8) in Whistling Straits achter de rug en de gifbeker bleek vrijdag nog niet leeg. Na drie holes stond hij op +10.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl