Wilco Kelderman (r) kijkt toch wel wat jaloers naar Tim Wellens, winnaar van de Eneco Tour
NOS Wielrennen

Kelderman: gestreden en niets fout gedaan

Hij reed even in de leiderstrui, maar moest die op de voorlaatste dag afstaan aan de Belg Tim Wellens. Desondanks is Wilco Kelderman best tevreden over zijn Eneco Tour.

"Ik heb er wel een goed gevoel over", zegt Kelderman. "Ik heb ervoor gestreden deze week en ik heb denk ik niets fout gedaan. Dat is wel een mooie opsteker na de Tour de France."

Voor Kelderman verliep de Tour niet zoals hij gehoopt had. "Het was niet bepaald een goede Tour. Dat kwam door de blessures en een verkoudheid. Gelukkig was ik op tijd fit voor de Eneco Tour."

Aanvallen was nutteloos geweest

Kelderman raakte zijn witte leiderstrui in de voorlaatste etappe kwijt aan Wellens. Een dag later dacht hij wel aan aanvallen, maar hij zag geen kans om te ontsnappen.

"Er werd redelijk goed gecontroleerd en je weet: als je gaat wordt er toch gelijk gereageerd. Op de laatste klim had ik misschien kunnen gaan, maar er gingen al een paar anderen. Dus het was volle bak reageren."

Of hij meer kans had gehad als de ploeg om hem was gebouwd, laat Kelderman in het midden. "Wellens had een hele goede ploeg. Misschien had ik meer kans gehad, als ik hier met een andere ploeg was geweest."

Wellens opnieuw de beste in de Eneco Tour

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl