Tim Wellens opnieuw winnaar van de Eneco Tour
NOS Wielrennen

Wellens opnieuw de beste in de Eneco Tour

Tim Wellens (Lotto-Soudal) heeft net als vorig jaar de Eneco Tour gewonnen. De Belg had zaterdag na een imposante solo in de regen over de Waalse heuvels de witte leiderstrui veroverd op Wilco Kelderman en hoefde zich in de slotrit niet opnieuw bovenmenselijk in te spannen om die te behouden.

De laatste etappe, een kleine Ronde van Vlaanderen met zeventien Vlaamse hellingen, werd een prooi voor Manuel Quinziato. De Italiaan (BMC) liet op vijf kilometer van de finish op de Denderoordberg zijn Belgische medevluchters Björn Leukemans en Yves Lampaert achter.

Quinziato leek eenvoudig naar zijn vierde profzege en zijn tweede dagsucces in de Eneco Tour (na 2007) te soleren, maar viel nagenoeg stil op op de Muur van Geraardsbergen. Hij bleef de sterk opkomende Leukemans nog maar net voor.

Wellens opnieuw de beste in de Eneco Tour

Italiaan voert ook eerste schifting door

De Italiaan maakte deel uit van een grote vluchtgroep die zich na 35 kilometer koers had gevormd. Bij de eerste doorkomst op de Muur (51 kilometer van de aankomst) ging Quinziato op de pedalen staan en bracht de groep vooraan terug tot een drietal.

Greg Van Avermaet (BMC) won de sprint van de eerste achtervolgende groep, pakte nog vier seconden terug op Wellens en eindigde als tweede in het eindklassement op 0.59 van zijn landgenoot. Kelderman (Lotto-Jumbo) maakte het podium compleet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl