Kamerlid Henk Krol (50Plus)
NOS Nieuws

Inzameling voor nieuwe rechtszaak tegen Henk Krol

De Stichting Vrienden van de Gaykrant zamelt geld in voor een nieuwe rechtszaak tegen oud-hoofdredacteur Henk Krol. Dat meldt Omroep Brabant.

Drie oud-bestuurders van de stichting vinden dat Krol een subsidie van ruim twee ton moet terugbetalen aan het ministerie van Onderwijs. Dat geld was bedoeld om een digitale ontmoetingsplek voor homoseksuele jongeren op te zetten. Het ministerie wil het geld terug, omdat het tussen 2008 en 2011 verkeerd zou zijn besteed.

Krol, die nu Kamerlid is voor 50Plus, was destijds hoofdredacteur van de Gaykrant en voorzitter van de Stichting Vrienden van de Gaykrant.

Rommeltje

De oud-bestuurders willen dat Henk Krol de subsidie zelf terugbetaalt. Hij maakte volgens hen een rommeltje van de administratie en gebruikte subsidie voor privé-doeleinden. De stichting kan de twee ton niet betalen.

De rechter stelde de oud-bestuurders eerder in het ongelijk. De oud-bestuurders hebben volgens de rechter niet kunnen bewijzen dat het ministerie de subsidie terugvordert door het gedrag van Krol.

Beslaglegging

In een brief aan potentiële donateurs staat dat voor een nieuwe rechtszaak zo'n 15.000 euro nodig is. De oud-bestuurders zeggen dat ze tot nu toe alles zelf hebben betaald maar dat hun geld op is.

Volgens Omroep Brabant willen ze, als er genoeg geld wordt ingezameld, opnieuw beslag laten leggen op de woningen van het Kamerlid van 50Plus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl