NOS NieuwsAangepast

Beslag op huizen Henk Krol

Advocaat Oscar Hammerstein heeft beslag laten leggen op de twee huizen van 50Plus-Kamerlid Henk Krol. Hammerstein treedt op namens de Stichting Vrienden van de Gaykrant, die geld wil zien van Krol.

Gaykrant-directeur Krol zou subsidiegeld voor de stichting ook hebben gebruikt voor de website van 50Plus. Bij stukken van de stichting die bij de rechtbank zijn ingeleverd zou ook een factuur zitten voor de kosten van de website van de ouderenpartij.

Subsidie terug

De stichting Vrienden van de Gaykrant moet ruim 200.000 euro aan subsidie terugbetalen aan het Ministerie van Onderwijs. Het ministerie wil het geld terug omdat het niet op de goede manier is besteed.

De stichting, die tot februari 2013 onder leiding stond van Krol, kreeg subsidie voor een 'digitale ontmoetingsplek' voor jonge homoseksuelen, maar het geld werd daar nooit voor gebruikt.

Flessentrekkerij

Hammerstein betitelt tegenover EenVandaag de handelwijze van Henk Krol als "oplichting" en "flessentrekkerij". Met het beslag wil hij voorkomen dat Krol geld wegsluist.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl