De ploeg van Erwin van de Looi kan in Eindhoven revanche nemen op de verloren wedstrijd om de Johan Cruijffschaal
NOS Voetbal

Groningen krijgt kans op snelle revanche

Exact veertien dagen na de nederlaag in de strijd om de Johan Cruijff-schaal krijgt FC Groningen vanmiddag de kans op revanche. De ploeg van Erwin van de Looi bood begin augustus in de Amsterdam Arena goed tegenstand, maar verloor uiteindelijk met 3-0 van PSV.

Toch heeft Groningen het nodige zelfvertrouwen overgehouden aan de confrontatie met de landskampioen. "Twee weken geleden was het meer een wedstrijd op zich", meent Groningen-aanvaller Jarchinio Antonia. "Dat ging om een prijs. We liepen tegen een zeperd aan, maar hielden een goed gevoel over aan ons spel."

Kansen afmaken

Antonia: "We moeten van die wedstrijd leren, maar hebben gezien dat we lekker konden meevoetballen tegen de kampioen. We hebben in die wedstrijd en ook afgelopen woensdag veel kansen gecreëerd en moeten zorgen dat we de kansen nu wel afmaken."

Van de Looi mist in het Philips-stadion oud-PSV'er Abel Tamata, die woensdag geblesseerd raakte aan de enkel. Hij wordt vervangen door Lorenzo Burnet. Nieuwkomer Etiënne Reijnen staat op de plek van de naar Feyenoord vertrokken Eric Botteghin.

Verbeterpunten

PSV-trainer Phillip Cocu zag na twee wedstrijden al progressie bij zijn ploeg, die in Den Haag beter speelde dan bij de strijd om de Supercup in Amsterdam. Toch ziet de coach ook nog genoeg verbeterpunten.

"We gaven dinsdag bijvoorbeeld nog te veel vrije trappen en corners weg. Overwinningen komen je niet aanwaaien. We zullen er hard voor moeten werken en kunnen niet op 80 procent een wedstrijd ingaan."

Valse start PSV

Na het puntenverlies in Den Haag door de wonderbaarlijke goal van doelman Martin Hansen in blessuretijd, hoopt Cocu in de eerste thuiswedstrijd de eerste zege binnen te halen. "We hebben een valse start gemaakt en dat moeten we nu rechtzetten. De jongens kijken uit naar spelen in eigen stadion."

Gastón Pereiro trainde vrijdag met een masker vanwege een gebroken neus en kan op die manier ook in actie komen. Cocu: "Natuurlijk moest hij wennen aan het masker, maar ik ga ervan uit dat het goedkomt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl