Martin Hansen, de held van de avond

Wondergoal ADO-keeper ontgoochelt PSV

De Deense keeper van ADO Den Haag, Martin Hansen, heeft PSV op weergaloze wijze van een overwinning afgehouden. Diep in de blessuretijd werkte hij met een prachtige hakbal de 2-2 tegen de touwen.

Helemaal onverdiend was die gelijkmaker niet, want al waren de meeste kansen voor PSV geweest, Den Haag verstopte zich geenszins en speelde bij vlagen sterk.

Martin Hansen werkt de bal met de hak in het doel

Beste kansen voor PSV

De thuisploeg mocht zich ook beklagen over de 0-1 van Adam Maher, die op aangeven van Davy Pröpper in buitenspelpositie raak schoot. Wel was het daarna weer snel gelijk. Santiago Arias werkte Aaron Meijers binnen de zestien tegen de grond en Roland Alberg scoorde vanaf elf meter.

De thuisploeg toonde ook na de rust initiatief, maar de beste kansen waren voor PSV. Pröpper en Andrés Guardado hadden geen succes met schoten, De Jong had dat wel met een mooie kopbal uit een voorzet van Narsingh.

Bij ADO, dat steeds slordiger speelde, leek het beste er vanaf. Maar diep in blessuretijd bleek dat doelman Hansen het allerbeste had bewaard voor de 95ste minuut.

Luuk de Jong kopt de 2-1 binnen
    Roland Alberg maakt de 1-1 uit een penalty