NOS Voetbal

'Of mijn goal de wereld over gaat? Dat denk ik wel, ja'

Hansen: mijn goal gaat de wereld over

Doelman Martin Hansen staat er bij ADO Den Haag om bekend dat hij in de slotfase graag naar voren trekt om een doelpunt te forceren. Maar zo bont als hij het maakte tegen PSV (2-2), dat had niemand durven dromen.

"Het publiek riep al vanaf de tachtigste minuut dat ik naar voren moest", zegt de Deen, die diep in blessuretijd met een hakbal voor het gelijkspel zorgde. "Ik zei tegen ze: geef me nog tien minuten, dan ga ik. Dit is een fantastisch gevoel."

Gekke wedstrijd

Het is de eerste keer dat Hansen in een officiële wedstrijd scoort. Heeft hij een collegakeeper weleens met de hak zien scoren? "Nee, wel met het hoofd. Dit gaat waarschijnlijk de wereld over. In Denemarken was de wedstrijd volgens mij live op televisie."

"Ik ben liever bekend om mijn reddingen dan om deze goal. Maar het is een heerlijk gevoel. We verdienden een punt. En dat tegen de landskampioen. Het was een gekke wedstrijd."

Martin Hansen werkt de bal met de hak in het doel

Fraser had een vermoeden

Net als het ADO-publiek had trainer Henk Fraser al het vermoeden dat Hansen voor een stunt zou proberen te zorgen. "Hij is in die fase niet achterin te houden. Op de trainingen al niet. Sterker nog: we trainen erop. We kijken elkaar altijd aan, want hij heeft het wel vaker gedaan."

Aanvaller Ruben Schaken kan zijn geluk niet op. "Het is vol feesten in de kleedkamer. Een fantastisch punt dat je nog pakt. Zo mooi heb ik het nog nooit van een keeper gezien. Als de bal bij een speler komt, gaat het mis."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl