NOS Nieuws

Geen problemen bij politieloze AZ-Ajax

Geen incidenten bij AZ-Ajax

De voetbalwedstrijd tussen AZ en Ajax is ondanks het ontbreken van politie bij het stadion rustig verlopen. "Het ging heel gemoedelijk, bijna gezellig", zegt verslaggever Gerri Eickhof.

De wedstrijd AZ-Ajax was een van de eredivisiewedstrijden die, hoewel de politie actie voert voor een betere cao, toch gespeeld mochten worden. De supporters van Ajax en AZ kunnen het van oudsher goed met elkaar vinden en van tevoren verwachtte de burgemeester daarom al weinig problemen.

Beide clubs zetten in overleg met de politie extra begeleiding in om alles rond het stadion in goede banen te leiden. Ajax nam twee keer zo veel stewards mee als normaal.

Politieactie

Toch kan de stad niet helemaal zonder politie. Op de toegangswegen naar Alkmaar leidden agenten van de vrijwillige politie het verkeer in goede banen en in het centrum van de stad werden er agenten achter de hand gehouden.

Tijdens de eredivisiewedstrijden voert de politie dit weekend actie voor een betere cao. Een uur voor de wedstrijd leggen agenten het werk neer en een uur na het eindsignaal beginnen ze weer. Verschillende wedstrijden werden vanwege de acties afgelast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl