Onderzoek op de pontons waar de kraan omviel
NOS Nieuws

Onderzoeksraad voor Veiligheid van start in Alphen

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is begonnen met een onderzoek naar het omvallen van de bouwkranen bij de Julianabrug in Alphen aan den Rijn. Volgens de raad zijn er structurele veiligheidslessen te trekken uit het ongeluk.

Medewerkers zijn sinds gistermiddag op de plek des onheils om de ravage te bekijken en de eerste gegevens te verzamelen. Hoe lang dat gaat duren, kan voorzitter Tjibbe Joustra nog niet zeggen. De onderzoekers kunnen hun werk het beste doen als er niets verandert op de plek. Ze hebben zeker nog de hele dag nodig.

Al het onderzoek gebeurt in overleg met de gemeente. Om meer te weten te komen, vraagt de Onderzoeksraad omstanders om filmmateriaal van het voorval in te sturen.

Hijsplan

De Onderzoeksraad kijkt ook naar de gemaakte plannen en de voorbereidende werkzaamheden voor het plaatsen van het brugdeel en dan vooral naar complexe werkzaamheden zoals hijsen op het water. Het streven is om het onderzoek binnen een jaar af te ronden en een rapport te publiceren.

Naast de Onderzoeksraad doen ook de Inspectie SZW en het Openbaar Ministerie onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl