Vanuit de lucht is goed te zien hoe dorpen zijn ondergelopen
NOS Nieuws

Voedselpakketten voor ontheemden watersnood Myanmar

In Myanmar hebben inwoners van ondergelopen gebieden noodpakketten gekregen. Doordat wegen, sporen en bruggen zijn vernield door het water, is het voor hulpverleners lastig om de slachtoffers te bereiken. Daarom worden de pakketten vanuit helikopters gedropt.

"We richten ons eerst op het voedsel. We hebben pakketten met rijst, drinkwater en noedels. We droppen die ongeveer vanaf 2 meter boven de grond. De mensen moeten ze verzamelen en verspreiden", zegt een hulpverlener.

Ook de Chinese ambassadeur in Myanmar heeft noodpakketten uitgedeeld. "We zijn naar de opvangkampen gegaan om mensen te helpen en ze in hun eerste levensbehoeften te voorzien", vertelt hij. Door de Chinese hulp ontvangen meer dan 20.000 families voedsel, kleren en medicijnen.

We droppen de pakketten twee meter boven de grond. De mensen moeten ze verzamelen en verspreiden.

hulpverlener
Voedselpakketten voor inwoners Myanmar

Moesson

Door hevige moessonregens zijn tientallen mensen om het leven gekomen en is veel boerenland ondergelopen. Daardoor zijn gewassen verloren gegaan en is de infrastructuur zwaar beschadigd. De autoriteiten schatten dat meer dan 150.000 mensen zonder huis zitten.

Ook in India en Pakistan zijn de afgelopen dagen tientallen doden gevallen bij overstromingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl