Ook in Yangon, de grootste stad, is wateroverlast
NOS Nieuws

Noodtoestand Myanmar om overstromingen

In Myanmar is voor verscheidene regio's de noodtoestand afgekondigd vanwege overstromingen. Voor de komende dagen wordt meer regen verwacht en president Thein Sein heeft nu maatregelen aangekondigd, zonder daarover uit te weiden.

Grote delen van het land kampen al dagen met zware regenval. Met name in het noorden en westen van het land zijn tienduizenden mensen gevlucht. Het dodental staat op 27. Veel boerenland is ondergelopen, waardoor gewassen verloren zijn gegaan. Ook infrastructuur - wegen, sporen en bruggen - zijn door het water vernield.

Met name op sociale media kreeg Thein Sein steeds meer kritiek omdat de regering te weinig zou doen om slachtoffers te helpen. Gisteren gaf de president zijn ministers opdracht naar de rampgebieden te reizen om de hulp te coördineren. De VN zegt dat het leger samenwerkt met lokale hulporganisaties.

Voor de komende dagen zijn er vooral veel zorgen over de kuststaat Rakhine, waar vanuit Bangladesh een zware tropische storm naar op weg is. Meer dan 100.000 Rohingya-moslims wonen er in vluchtelingenkampen vlak bij de kust, in zeer kwetsbare omstandigheden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl