Passagiers op luchthaven Zaventem
NOS Nieuws

Brussels Airport: kom op tijd vanwege acties

Het Belgische vliegveld Brussels Airport roept reizigers op vandaag op tijd naar de luchthaven te komen. Vakbonden hebben acties gepland en daardoor kan de wachttijd oplopen.

Veiligheidsmedewerkers voeren extra controles uit om te protesteren tegen de problemen met de nieuwe veiligheidspoortjes. Volgens het personeel is de beveiliging van de luchthaven allerminst waterdicht.

Ook eisen de medewerkers betere arbeidsvoorwaarden. Ze vrezen voor hun baan, omdat de politie vanwege de terroristische dreiging taken van het veiligheidspersoneel heeft overgenomen.

Tien minuten

Medewerkers gaan bagage en goederen extra goed controleren en ook sommige passagiers zullen uitgebreider worden gecheckt dan normaal. Een vakbondswoordvoerder zegt tegen de VRT dat de controles zo'n tien minuten langer kunnen duren. Vanochtend hadden reizigers weinig last van de acties. Maar omdat de acties later vandaag uitgebreider worden, moet dan wel rekening worden gehouden met extra vertraging.

Brussels Airport, ook bekend als Zaventem, verwacht vandaag ruim 80.000 passagiers. Reizigers die binnen Europa vliegen, worden opgeroepen om twee uur van tevoren aanwezig te zijn. Mensen die een verre reis maken, wordt drie uur aangeraden.

Volgens Belgische media is de verantwoordelijke minister, Jacqueline Galant, verbaasd over de acties op het vliegveld. Ze zegt dat de betrokken partijen na de zomer zouden overleggen om er samen uit te komen.

De poortjes op vliegveld Zaventem

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl