De poortjes op vliegveld Zaventem
NOS Nieuws

Nieuwe beveiligingspoortjes Zaventem zo lek als een mandje

De nieuwe beveiliging op Brussels Airport (Zaventem) is zo lek als een mandje, zeggen de beveiligers van de internationale luchthaven.

Sinds maart staan er nieuwe veiligheidspoortjes en sindsdien zijn al zeker vijftig mensen zonder controle door die poortjes geglipt. Zondag nog konden twee reizigers zonder ticket in een vliegtuig stappen. De scanners sloegen geen alarm.

"Tientallen reizigers zijn zonder ticket door de poortjes geglipt. Op heel drukke dagen stellen we zelfs dagelijks indringers vast," zegt een van de vakbonden tegen Belgische media.

Geen beveiliger

Omdat er in een deel van Europa vrij verkeer van personen is, staat er voor die vluchten geen beveiliger meer die de identiteitskaart controleert. Door de haperende apparatuur is de controle van de tickets onbetrouwbaar.

Wat de betrokken vakbonden betreft is de maat vol. Ze zijn van plan om maandag stiptheidsacties te voeren om de luchthaven te dwingen maatregelen te nemen. Door de actie zullen veel vakantiegangers in lange rijen moeten staan om door de controle te komen, waarschuwen de bonden.

Een van de nieuwe poortjes op Zaventem

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl