NOS Nieuws

'Vice-president Biden overweegt kandidatuur Witte Huis'

De Amerikaanse vice-president Biden overweegt zich kandidaat te stellen voor het presidentschap. Dat melden The New York Times en het persbureau AP op basis van bronnen rond de 72-jarige Democraat.

Volgens de bronnen is het kamp-Biden in gesprek met geldschieters in de Democratische partij over financiële steun voor een mogelijke campagne. Ook zou er al campagnepersoneel worden gezocht voor deelname in Iowa en New Hampshire, de eerste twee staten waar de voorverkiezingen zullen plaatsvinden.

Zoon Beau

The New York Times meldt dat Biden serieus is gaan nadenken over een gooi naar het presidentschap na de dood van zijn zoon Beau, twee maanden geleden. Beau zou zijn vader in zijn laatste dagen hebben aangespoord om de strijd om het presidentschap aan te gaan.

De Amerikaanse media benadrukken dat Biden nog geen beslissing heeft genomen. Vermoedelijk doet hij dat volgende maand. In februari beginnen de voorverkiezingen.

Clinton

Tot nu toe is Hillary Clinton favoriet om de Democratische kandidaat bij de presidentsverkiezingen te worden. Haar populariteit heeft wel een deuk opgelopen, onder meer vanwege e-mails die ze als minister verstuurde vanuit een privé-account.

Mocht Biden zich kandidaat stellen voor het presidentschap, dan is dat niet voor het eerst. In 1988 en 2008 deed hij ook mee aan de verkiezingen. De laatste keer verloor hij in de voorverkiezingen van Barack Obama, die hem vervolgens running mate maakte en hem uiteindelijk als vice-president aanstelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl