Het vleugelstuk wordt vervoerd op het Franse vliegveld
NOS Nieuws

Mogelijk wrakstuk MH370 aangekomen in Frankrijk

Het mogelijke wrakstuk van vlucht MH370 dat eerder deze week aanspoelde op het eiland Réunion, is aangekomen in Frankrijk.

Bij een militaire eenheid bij Toulouse zullen specialisten de herkomst van het vleugelstuk onderzoeken. Gehoopt wordt dat het vleugelonderdeel meer aanwijzingen oplevert over het lot van vlucht MH370.

Gisteren liet een Maleisische onderminister weten dat het wrakstuk afkomstig is van een Boeing 777, eenzelfde toestel als waarmee vlucht MH370 werd uitgevoerd. Het is daarom vrijwel zeker dat het een stuk is van vlucht MH370, zei correspondent Michel Maas eerder. Het vliegtuig van Malaysia Airlines met 239 passagiers verdween in maart 2014 spoorloos.

Nabestaanden terughoudend

Op Réunion zijn de afgelopen dagen meer spullen aangespoeld. Vrij snel na de vondst van het wrakstuk, spoelden resten van een koffer aan. Ook zijn twee plastic flessen met Chinees opschrift gevonden en een wasmiddelfles uit Indonesië.

Onduidelijk is of er een verband is met vlucht MH370. Nabestaanden zijn daar nog niet van overtuigd, zegt Maas. "Ze durven nog niet toe te geven dat het lot hiermee is bezegeld. Ze wachten totdat echt onomstotelijk vaststaat dat dit wrakstuk van het toestel is waar hun familieleden in hebben gezeten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl