Dafne Schippers
NOS Sport

Schippers: het gaat iedere wedstrijd harder

Dafne Schippers liep in het Olympisch Stadion soeverein naar de Nederlandse titel op de 100 meter. Meer nog dan de derde titel, stemde haar tijd (11,02) tot tevredenheid.

"Ik liep redelijk ontspannen. Dat is ook wel het trucje van het sprinten", vertelde Schippers. "Maar dan toch deze tijd lopen, dat zegt wel iets over mijn vorm."

"Elke wedstrijd harder"

De voormalige wereldtopper in de meerkamp besloot zich nog maar twee maanden geleden volledig toe te leggen op de sprint. Die keuze werd gevoed door het succes van de Europese kampioenschappen vorig jaar, waar de Utrechtse zowel de 100 als de 200 meter op haar naam schreef. Die keuze lijkt zich uit te betalen.

"Eigenlijk gaat het iedere wedstrijd harder. Oké, deze niet, maar dit is ook anders dan het Diamond League-circuit. Daar ben je zo ontzettend gefocust om hard te lopen. Maar ik denk dat ik in goede vorm ben."

Martina en Schippers sprinten naar NK-titel

"Sprinten is relaxter"

Tegenwoordig meet Schippers zich als sprintster met de wereldtop. Ook daar lijkt ze zich moeiteloos te handhaven. Bij de Diamond League-wedstrijd in Londen boekte ze zelfs haar eerste overwinning in een nieuw Nederlands record (10,92).

"Het is heel anders dan de meerkamp. Zo veel reizen, zo veel wedstrijden. Maar het bevalt me echt ontzettend goed. Het is eigenlijk relaxter dan de meerkamp, daar moet je vaak nog even kogelstoten of nog even hoogspringen. Nu zijn de wedstrijden ook gewoon trainingen."

De keerzijde van haar nieuwe status is dat er ook meer druk op haar schouders rust. "Daar moest ik wel een beetje aan wennen. Maar die druk voel ik niet zo. Ik heb gewoon zo ontzettend veel plezier."

Sprinten is eigenlijk relaxter dan de meerkamp

Dafne Schippers

"Snelste 200 meter nog niet gelopen"

In de aanloop naar de WK in Peking eind augustus zal Schippers wat gas terugnemen. In China is ze medaillekandidaat op de honderd meter, maar zeker ook op de tweehonderd meter. Drievoudig wereldkampioene en olympisch kampioene Allyson Felix liet gisteren weten niet mee te doen op de 200 meter.

"Ik vind het niet belangrijk wie er wel en niet meedoen. Dat verandert iedere dag. Toevallig heb ik meer honderd meters gelopen. Maar 22,09 is gewoon een hele goede tijd, zeker omdat ik in de eerste honderd meter werd afgeleid door een sticker."

Die tijd liep ze begin juli bij de Diamond League-wedstrijd in Monte Carlo, waar ze nipt verslagen werd door de Amerikaanse Candyce McGrone. "Ik heb de allerhardste tweehonderd nog niet gelopen. Ik hoop dat die in China komt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl