NOS Sport

Schippers eenvoudig naar Nederlandse titel

Martina en Schippers sprinten naar NK-titel

Dafne Schippers heeft zoals verwacht met overmacht de Nederlandse titel op de 100 meter veroverd. De Utrechtse snelde in de finale naar een tijd van 11,02.

Daarmee bleef ze slechts eentiende verwijderd van haar Nederlands record (10,92). Die tijd liep ze bij de Diamond League-ontmoeting in Londen, waar de Europees kampioene van 2014 de beste was in een deelnemersveld van topniveau.

Presteer onder druk beter

Toch was Schippers tevreden met haar tijd. "Meestal presteer ik met druk wat beter. Ik hoopte daarom zelf rond de 11,10 te lopen, dan is 11,02 wel erg lekker."

Voor Schippers komt er met de NK een eind aan een drukke periode, met veel internationale topraces achter elkaar. Ze werkt in Japan nog een oefentrip af voor ze doorgaat naar Peking voor de wereldkampioenschappen eind augustus. " Het was best zwaar, ik heb veel Diamond Leaguewedstrijden gelopen, met best veel reizen. Ik ga nu een beetje trainen, dan rust nemen en de kop leegmaken."

Sedney redt het niet

Op respectabele afstand liep Jamile Samuel, die zich bij de FBK Games in Hengelo al plaatste voor de WK in Peking, naar het zilver. Met haar tijd (11,29) dook ze wel opnieuw onder de WK-limiet van 11,33.

Bij diezelfde FBK Games bleef de 20-jarige Naomi Sedney eenhonderdste verwijderd van de WK-limiet. De Nederlandse titelstrijd was voor haar de laatste mogelijkheid om deelname af te dwingen, maar die poging mislukte. Sedney werd derde in 11,54.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl