Niek Kimmann pakt zilver op de tijdrit bij de WK BMX
NOS Sport

Zilver Kimmann, Smulders vierde op WK

Niek Kimmann is goed begonnen aan de WK BMX in het Belgische Zolder. De 19-jarige fietscrosser uit Lutten veroverde het zilver in de tijdrit. Hij gaf 0,076 toe op winnaar Joris Daudet uit Frankrijk. De Amerikaan Connor Fields werd derde.

Met de snelste tijd in de kwalificatie mocht Kimmann in de superfinale als laatste starten, maar hij slaagde er net niet in de tijd van Daudet te verbeteren. Raymon van der Biezen ging lange tijd aan de leiding, maar werd zevende en Joris Harmsen liet de negende tijd noteren.

"Niet verwacht"

Kimmann veroverde in 2014 in Rotterdam twee wereldtitels bij de junioren. Dit jaar rijdt hij op het hoogste niveau en in mei liet hij zien ook met de grote jongens mee te kunnen doen: hij won de WB-wedstrijd op Papendal.

"In het begin van dit jaar hoopte ik me voor het WK te plaatsen en nu heb ik een medaille", aldus Kimmann. "Dat het zo snel zou gaan, had ik niet verwacht."

Kimmann: zeker tevreden met zilver

"Niet erg om titel af te staan"

Laura Smulders kwam net tekort voor een podiumplaats bij de tijdrit voor vrouwen. De titelverdedigster en winnares van olympisch brons eindigde als vierde. Smulders begon met bescheiden verwachtingen aan het WK, omdat ze nog kracht mist na het herstel van een zware knieblessure.

"Niet echt vervelend dit", aldus Smulders. "Ik reed een perfect rondje. Van tevoren had ik voor de vierde plaats getekend. Gezien waar ik vandaan kom, ben ik blij. Ik vind het niet erg mijn titel af te staan."

De Colombiaanse Mariana Pajon veroverde de wereldtitel met een tijd van 35,518, voor de Amerikaanse Alise Post en de Nieuw-Zeelandse Sarah Walker.

Smulders: had er niet meer uit kunnen halen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl