Laura Smulders in actie tijdens de Europese Spelen in Bakoe
NOS Wielrennen

BMX: Smulders zonder verwachting naar WK

"Het zal moeilijk worden om mijn titel te verdedigen, maar ik ga een poging wagen." Het zijn de woorden van Laura Smulders in aanloop naar het WK BMX. Een jaar geleden won ze goud op de tijdrit en brons in de wedstrijd. Dat succes zal dit weekend in het Belgische Zolder lastig te evenaren zijn.

Oorzaak: een ongeluk tijdens een training in december. "Daarbij is mijn voorste kruisband ingescheurd en is de meniscus beschadigd. Na twee kijkoperaties ging het wel snel vooruit, maar ik moest wel helemaal opnieuw beginnen met opbouwen en m'n krachten terugkrijgen. Daar ben ik nog steeds mee bezig", aldus Smulders.

Smulders fietste na haar blessure verschillende wedstrijden, met wisselend resultaat. "De bronzen medaille op het EK was een opsteker, de finale in Bakoe (Europese Spelen, red.) was een teleurstelling. Maar ik heb daar in de heats laten zien dat ik goed ben. Daar ben ik supertevreden over, ik had niet verwacht dat ik al zo goed meekon."

Het WK komt eigenlijk nog net te vroeg voor Smulders. "Te vroeg om in topvorm te zijn, ja. Maar ik zal toch punten moeten halen om volgend jaar weer mee te kunnen doen. Ik ga gewoon voor een lekkere wedstrijd en focus me niet op het podium."

BMX: WK-troeven temperen verwachtingen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl