Brandweerlieden werken met man en macht om de blokkades op te ruimen
NOS Nieuws

Minder files, maar nog steeds blokkades in Frankrijk

Veel Franse boeren zijn voorlopig nog niet van plan hun blokkades op snelwegen op te heffen. Ze zijn nog steeds ontevreden over de omvang van het steunpakket waarmee de Franse regering gisteren kwam, zegt verslaggever Edwin van den Berg. "Op veel plekken, onder meer langs de populaire Autoroute du Soleil, zal het verkeer morgen nog veel last ondervinden."

Wel zijn sommige blokkades weggehaald door gemeenten en de brandweer. Daardoor zijn de ergste files rond Lyon voorbij, meldt de ANWB. De A6 is nog wel afgesloten, maar het verkeer op die snelweg kan omrijden via de oostkant van de stad.

Dat is geen garantie om zo door te kunnen rijden naar Zuid-Frankrijk, zegt Van den Berg. "Eerder vanavond kwamen er berichten dat Franse boeren morgen ook die alternatieve routes willen blokkeren." De VerkeersInformatieDienst adviseert daarom vanavond en vannacht alsnog Lyon te mijden.

'Veel boeren heffen hun blokkades niet op'

De acties veroorzaken veel overlast en vertraging voor vakantiegangers. Wegen worden met autobanden en andere spullen geblokkeerd. Eerder vandaag riep de grootste agrarische vakbond in Frankrijk zijn leden nog op om de acties te staken, maar daarvan is nog niet veel terechtgekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl