NOS Sport

'Alles of niets' voor rugbysters

  • @ladies7NL
    De Nederlandse rugbysters moeten in Lissabon in de top-3 eindigen

De Nederlandse rugbysters hebben nog slechts een kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2016. Maar de route naar Rio de Janeiro is lang en moeilijk.

Oranje moet dit weekend op het pre-olympisch kwalificatietoernooi in Lissabon in de top-3 eindigen om door te mogen naar het mondiale kwalificatietoernooi, volgend jaar juni. Daar is ligt uiteindelijk slechts één ticket voor Rio. Een hele opgave voor de ploeg van bondscoach Chris Lane.

Geen droom

"Het is nog steeds een haalbaar doel voor ons", vertelt de Australische coach voor vertrek naar Portugal. "We dromen niet, we werken hard en blijven onszelf verbeteren. Rio is een realistisch doel."

Lane heeft er dan ook alle vertrouwen in dat zijn ploeg in de top-3 eindigt. "Dit is een goed, getalenteerd team. Het beste wat er nu is in Nederland."

Alles of niets

Daar is aanvoerster Anne Hielckert het mee eens. "We gaan knallen", zegt ze. "We geloven absoluut nog in Rio, anders kunnen we beter onze spullen pakken en naar huis gaan. Natuurlijk, het zal moeilijk worden, maar het heeft geen zin om te twijfelen. Het is alles of niets."

'Alles of niets' voor rugbysters

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl