Vader Bianchi somber over herstel zoon

  • AFP
    Jules Bianchi ligt sinds oktober 2014 in coma
  • EPA
    Bianchi kwam in botsing met een takelwagen tijdens de GP van Japan
  • Getty Images
    De auto van Bianchi schoof onder de kraanwagen
  • AFP
    Philippe Bianchi (r) is minder optimistisch over het herstel van zijn zoon

De vader van Formule 1-coureur Jules Bianchi is niet erg optimistisch over het herstel van zijn zoon. De Franse coureur liep in oktober vorig jaar zwaar hersenletsel op tijdens de GP van Japan en ligt sindsdien in coma.

"Eigenlijk had hij de eerste zes maanden vooruitgang moeten boeken", vertelt vader Philippe op de Franse radiozender France Info. "Nu, na negen maanden is Jules nog steeds niet wakker en is er geen teken van vooruitgang."

Crash met takelwagen

De 25-jarige Bianchi vloog tijdens de GP van Japan uit de bocht en crashte hard tegen een takelwagen. Hij werd buiten bewustzijn afgevoerd en ligt sindsdien in een ziekenhuis in het Franse Nice.

"Hoe langer het duurt, hoe minder optimistisch ik ben vergeleken met twee maanden na het ongeluk", zegt Bianchi senior. "In het begin blijf je toch hopen op een goede afloop."

Net als Schumacher

In mei zei de familie Bianchi nog dat ze hoopte op een wonder, maar dat ze rekening hield met het ergste. Vader en zoon hadden, naar aanleiding van het ongeluk van Michael Schumacher, al eens besproken hoe het zou zijn om met een eventuele handicap te moeten leven.

"Hij zei dat als hij ooit zo'n ongeluk zou krijgen als Schumacher en niet meer zou kunnen autorijden, dat hij dat erg moeilijk zou vinden om te accepteren. Rijden was zijn leven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl