Doktoren schieten Bianchi te hulp na zijn crash tijdens de grand prix van Japan
NOS Sport

Onderzoekers: Bianchi reed te hard

Formule 1-coureur Jules Bianchi heeft zichzelf in gevaar gebracht tijdens de grand prix van Japan door gele waarschuwingsvlaggen te negeren en zijn snelheid onvoldoende te verminderen. Dat is de conclusie van het onderzoek dat de internationale autosportfederatie (FIA) deed naar de zware crash van de Fransman begin oktober op het circuit van Suzuka.

Doordat Bianchi in de regen te hard doorreed op het kletsnatte asfalt, raakte hij de controle kwijt en vloog hij van de baan, in precies de zelfde bocht waar de Duitser Adrian Sutil een ronde eerder was gecrasht.

De coureur van Marussia boorde zijn bolide met een snelheid van 126 km/uur in een takelwagen die daar al bezig was de auto van Sutil weg te slepen. De 25-jarige Bianchi raakte zwaargewond aan zijn hoofd. Hij is nog altijd buiten bewustzijn en ligt in zorgwekkende toestand in een ziekenhuis in Nice.

De klap was zo krachtig geweest, dat ook een gesloten cockpit geen bescherming zou hebben geboden, aldus de onderzoekers. Ze bevelen echter wel aan de veiligheidsregels verder aan te scherpen. De vornaamste is het instellen van een snelheidslimiet zodra de gele vlaggen wapperen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl