Mensen met arbeidshandicap aan het werk
NOS Nieuws

Klijnsma: meer mensen met arbeidshandicap aan het werk

Staatssecretaris Klijnsma is tevreden over het aantal mensen met een arbeidsbeperking dat aan het werk komt. Met bonden en werkgevers heeft ze in het sociaal akkoord afgesproken dat er de komende jaren 100.000 banen bij komen voor deze groep.

De overheid zelf heeft ook nog eens 25.000 banen toegezegd. Klijnsma heeft de cijfers ook in een wet vastgelegd, maar die beschouwt ze als stok achter de deur.

Enorm geïnvesteerd

Volgens Klijnsma zijn er in twee jaar in de marktsector en bij de overheid al een kleine 11.000 banen voor mensen met een arbeidshandicap bij gekomen en liggen de werkgevers daarmee voor op schema. "Dit geeft de burger moed, want in de moeilijke jaren 2013 en 2014, toen er een grote werkloosheid was, hebben ondernemers enorm geïnvesteerd in mensen met een beperking."

De staatssecretaris wijst opmerkingen van werkgeversvoorman De Boer van de hand. Die zei vorige week in de Volkskrant dat er voorlopig niets terechtkomt van de afspraken.

Klijnsma benadrukt dat ze veel in het land komt en daar ziet dat werkgevers het echt de moeite waard vinden om met deze groep te werken. "We zijn er nog niet, maar dit is een zeer bemoedigend begin."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl