Vorige week staakten taxichauffeurs tegen diensten als Uber Pop
NOS Nieuws

UberPop stopt voorlopig in Frankrijk

Taxidienst Uber stopt voorlopig met UberPop in Frankrijk. Vorige week waren er stakingen van taxichauffeurs tegen Uber en een paar dagen geleden zijn twee topmannen van Uber in Frankrijk gearresteerd.

In een gesprek met de Franse krant Le Monde zegt Simphal Thibaud, directeur van Uber in Frankrijk, dat het bedrijf met UberPop stopt omdat de veiligheid van de chauffeurs in het geding kwam. “Daarnaast willen we laten zien dat we nog altijd de dialoog willen aangaan met de autoriteiten en dat we onze verantwoordelijkheid nemen."

Volgens de directeur heeft het besluit niks te maken met een nieuwe strategie van Uber, maar puur met het feit dat het voor de chauffeurs niet meer veilig was.

Voor de rechter

Dinsdag werd duidelijk dat Thibaud en Pierre-Dimitri Gore-Coty, verantwoordelijk voor alle Europese activiteiten van Uber, voor de rechter moeten verschijnen. Het OM verdenkt de twee van oplichting en van het deelnemen en het aanmoedigen van illegale activiteiten bij een taxibedrijf.

Stakingen

Vorige week staakten taxichauffeurs in Frankrijk. Ze zijn bang dat taxidiensten zoals Uber leiden tot oneerlijke concurrentie. Op verschillende plekken in Parijs wierpen ze blokkades op, met een flinke vertraging tot gevolg.

Uber is een taxidienst die werkt via een app op de smartphone. De dienst begon als een luxe service en werd snel populair. UberPop wil iedereen de gelegenheid geven om mensen tegen betaling te vervoeren. Tegen dit concept bestaat veel verzet in zowel Frankrijk als in andere landen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl