NOS Nieuws

Franse taxichauffeurs staken tegen Uberpop

Taxichauffeurs in Frankrijk staken sinds vanochtend tegen vervoersdiensten zoals Uberpop. Ze zien de taxidiensten als oneerlijke concurrentie.

Rond Parijs staken honderden taxichauffeurs. Bij het grootste vliegveld Charles de Gaulle hebben de chauffeurs een aantal afritten geblokkeerd. Op de rondweg rond Parijs hebben ze verschillende knooppunten afgezet en houden ze het verkeer tegen. Er wordt verwacht dat dat tot verkeerschaos zal leiden.

In andere steden, zoals Marseille en Lille, wordt ook gestaakt. De chauffeurs zeggen dat ze blijven staken zolang dat nodig is.

Verboden

Uberpop is door een rechter verboden in Frankrijk, maar totdat het hoger beroep dient mag de service de diensten blijven aanbieden.

Taxichauffeurs zeggen dat ze tienduizenden euro’s hebben moeten betalen om een vergunning te bemachtigen. Het is volgens hen oneerlijke concurrentie als chauffeurs van Uberpop zich zonder zo’n vergunning op de markt begeven.

De gemoederen lopen al een tijd hoog op. Afgelopen week hebben taxichauffeurs een man afgetuigd die gebruik wilde maken van Uberpop.

In Nederland is Uberpop verboden. Eerder hebben taxichauffeurs in Nederland ook gedemonstreerd tegen de taxidienst.

Franse politie: 'kom met het openbaar vervoer naar Parijs'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl