Richèl Hogenkamp
NOS Sport

'Hogenkamp een 7, Haase in het voordeel tegen Murray'

Richèl Hogenkamp verloor weliswaar van Maria Sjarapova, desondanks mag ze tevreden terugkijken op haar debuut op Wimbledon. Dat vindt commentator Jan Roelfs, die de 23-jarige Nederlandse goed zag beginnen.

"Ik vond dat ze er meteen stond. Ze speelde volwassen en er had wellicht meer in gezeten", vindt Roelfs. "In de tweede set ging Sjarapova goed draaien en dan gaat het snel. Maar daar is de Russische ook een wereldtopper voor. Al met al geef ik Hogenkamp een zeven."

Favorieten winnen gemakkelijk

Er waren weinig verrassingen bij de vrouwen op dag drie van Wimbledon. Favoriet Serena Williams had het makkelijk tegen de Hongaarse Timea Babos: 6-4 en 6-1. "Ana Ivanovic ligt eruit. Maar ik weet niet of dat nog echt verrassend is." De Servische, als zevende ingeschaald, verloor in twee sets van de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands: 3-6, 4-6.

Het lijkt alsof Djokovic de kater van de verloren finale in Parijs heeft verwerkt

Tenniscommentator Jan Roelfs

Bij de mannen kwam titelverdediger Novak Djokovic in actie. Hij won in anderhalf uur met 6-4, 6-2, 6-3 van Jarkko Nieminen. "Het lijkt alsof hij de kater van de verloren finale in Parijs heeft verwerkt. Dat was een enorme dreun voor hem." De nummer een van de wereld speelt in de volgende ronde tegen de Australiër Bernard Tomic. "Dat wordt weer een makkelijke partij voor Djokovic."

Hitte in voordeel Haase

Donderdag speelt Robin Haase, de enig overgebleven Nederlander in het enkelspel, tegen publiekslieveling Andy Murray. Roelfs gelooft in een goed resultaat voor Haase. "Hij speelt graag op gras en heeft een overtuigende eerste ronde gespeeld. De hitte is in het voordeel van Haase. Het kan een slijtageslag worden en wie weet komt er dan een verrassing aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl