Novak Djokovic bespaart krachten in de tweede ronde
NOS Sport

Djokovic in anderhalf uur klaar met Nieminen

Novak Djokovic heeft woensdag op Wimbledon probleemloos de laatste 32 gehaald. Hij won in anderhalf uur met 6-4, 6-2, 6-3 van Jarkko Nieminen.

De 33-jarige Fin had al vijf van de zes eerdere duels met Djokovic verloren. Ook zes weken geleden op Roland Garros was de Serviër te sterk, al liet Nieminen wel bij vlagen zijn klasse zien.

Ditmaal schoot de nummer 92 van de wereld overtuigend uit de startblokken. Met sterk spel kwam hij op een 3-1 voorsprong.

De Wimbledonkampioen van 2011 en 2014 was echter geen moment onder de indruk en voerde al snel het tempo op. Djokovic imponeerde met fraaie winners en sterke services en zag de zege geen moment in gevaar komen.

Raonic knokt zich langs Haas

Ook Milos Raonic leek tegen Tommy Haas op een snelle zege af te stevenen, maar had uiteindelijk zijn handen vol aan de Duitser: 6-0, 6-2, 6-7 (5), 7-6 (4).

Haas, met 37 jaar de oudste speler in de tweede ronde van Wimbledon sinds Jimmy Connors (38) in 1991, werd aanvankelijk compleet van de baan geslagen. Raonic timmerde er op los van de baseline en maakte indruk met zijn service. Zo liet hij een opslag van 233 km/u noteren.

De Duitser knokte zich echter alsnog in de wedstrijd en sloeg in de tiebreak van de derde set uiteindelijk op zijn zesde setpunt toe. Op 5-6 in de vierde werkte hij drie matchpoints van Raonic weg, maar in de tiebreak boog hij toch.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl