De selectie van de Eagles in voorbereiding
NOS Voetbal

Eagles kijken uit naar bloedheet en uniek Europees duel

Terwijl de sportwereld anticipeert op de hitte, is de selectie van Go Ahead Eagles volle bak aan het trainen. Voor de Deventenaren gaat donderdag namelijk het Europese avontuur beginnen, met een thuiswedstrijd tegen Ferencváros uit Hongarije.

De terugwedstrijd in Boedapest is een week later. Wegens een straf die de nummer twee van Hongarije uitzit, mogen daar geen toeschouwers aanwezig zijn.

De warmte zal een rol van betekenis spelen in Emmen. Daar wordt de wedstrijd gespeeld, vanwege de verbouwing van de eigen Adelaarshorst. Tijdens de aftrap om 20.00 uur is het nog zo'n 33 graden. "De fitheid gaat van belang zijn", zegt trainer Dennis Demmers. "We zullen onze krachten moeten doseren."

Fit Europa in

De spelers van Go Ahead konden niet genieten van een lange vakantie. De club vloog eind mei uit de eredivisie en startte drie weken later alweer de voorbereiding. "Het is een voordeel dat we langer zijn doorgegaan, de spelers kwamen fitter binnen", merkt trainer Dennis Demmers op.

"We hebben al veel trainingsuren in de benen en hadden gisteren voor het eerst een dagje vrij", vertelt verdediger Bart Vriends. "We zijn klaar om Europa in te gaan. Dat blijf ik mooi vinden klinken. We moeten ervan gaan genieten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl