NOS Nieuws

Nieuwe chaos op wegen Calais, België sluit snelweg

Nog steeds problemen door staking Calais

De staking van ferrypersoneel in Calais leidt ook vandaag tot grote problemen voor vrachtwagenchauffeurs. Ontevreden arbeiders blokkeren de verkeersroutes naar de haven, waardoor de veerhaven en de Kanaaltunnel nauwelijks te bereiken zijn.

België heeft op verzoek van Frankrijk een belangrijke toegangsweg naar Calais afgesloten. Ook Duinkerken is nauwelijks bereikbaar. Bij Veurne worden vrachtwagens tegengehouden. Het Vlaams Verkeerscentrum meldt dat chauffeurs moeten wachten en eventueel later via binnenwegen mogen doorrijden.

Totaal onbereikbaar

Transport en Logistiek Nederland (TLN) meldt dat Calais totaal onbereikbaar is. "Rederij DFDS stuurt de vrachtwagens in Duinkerken via een omleiding door de duinen. Daar is inmiddels een nieuw probleem opgedoken: migranten." Het advies is om Calais te mijden. TLN verwacht dat de problemen tot en met het weekend aanhouden.

De situatie wordt nog verergerd doordat vluchtelingen in Calais proberen mee te liften met vrachtwagens. Vluchtelingen klimmen op vrachtwagens om zo te proberen Engeland te bereiken.

Water

Ook aan de Britse kant van de Kanaaltunnel leidt de staking tot problemen. Duizenden vrachtwagens staan in de file op de snelweg naar Dover. De Britse politie deelt water uit aan de vrachtwagenchauffeurs in verband met de warmte.

Verkoop boten

Veerbootpersoneel voert sinds begin deze week in Calais actie. Gisteren ontstonden daardoor ook al lange files en de veerdienst kwam stil te liggen.

Het personeel van MyFerryLink protesteert tegen de verkoop van veerboten aan een Deense concurrent op de route Calais-Dover. Medewerkers vrezen dat ze hun baan verliezen.

Volgens TLN zijn chauffeurs inmiddels bang om naar Calais te rijden. "Transporteurs zien zich genoodzaakt opdrachten te weigeren en lijden verliezen door schades."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl