Migranten probeerden vorige week in de vrachtwagens te klimmen die in de file stonden
NOS Nieuws

Opnieuw files door actie in haven van Calais

Veerbootpersoneel voert opnieuw actie bij de haven van Calais. Gistermiddag werd begonnen met het blokkeren van de haven. Inmiddels ligt ook het treinverkeer door de Kanaaltunnel stil.

Tussen Dover en Calais zijn alle afvaarten van de veerboten geschrapt. De veerboten tussen Duinkerken en Dover varen wel.

In eerste instantie beperkte de actie zich tot de haven van Calais en konden de treinen, zij het met enige vertraging, wel rijden. Maar inmiddels hebben de stakers vlak voor de ingang van de tunnel brandende autobanden op de rails gegooid, waardoor nu ook het treinverkeer van en naar Engeland stilligt.

Op de routes naar Calais staan lange files. In Frankrijk worden parkeerplaatsen ingericht voor vrachtwagens en ook aan de Engelse kant van Het Kanaal kunnen vrachtwagens tijdelijk op een deel van een snelweg parkeren.

Migranten aan boord

Werknemers van veerdienst MyFerryLink protesteren tegen de verkoop van de boten van hun werkgever aan een Deens bedrijf. Ze vrezen dat honderden banen zullen verdwijnen.

Vorige week leidde een actie tot een chaos in Calais. Ook toen blokkeerden de stakers het veerboot- en treinverkeer. Migranten probeerden van de gelegenheid gebruik te maken om aan boord van de vrachtwagens in de file te klimmen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl