Blijdschap bij de Argentijnen

Argentinië finalist na monsterzege op Paraguay

Argentinië heeft met een klinkende zege de finale van de Copa América bereikt. De Argentijnen hadden geen kind aan Paraguay en liepen met een 6-1 overwinning van het veld.

Argentinië veel te sterk voor Paraguay

In het eerste half uur zorgden verdediger Marcos Rojo en middenvelder Javier Pastore voor de eerste twee Argentijnse treffers. Ze scoorden beiden op aangeven van een goed spelende Lionel Messi. Paraguay kwam door een goal van Lucas Barrios nog voor rust terug in de wedstrijd.

Paraguay had eerder verrassend Brazilië uitgeschakeld, maar kon in de tweede helft geen vuist meer maken. Ángel Di Maria trof binnen zes minuten twee keer doel en de aanvallers Sergio Aguero en Gonzalo Higuain tekenden voor de vijfde en zesde Argentijnse treffer.

Groepsfase

De twee landen troffen elkaar ook al in de groepsfase. Toen wist Paraguay nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen.

Argentinië speelt komende zaterdagavond in de finale tegen thuisland Chili, dat eerder Peru naar huis stuurde. Peru en Paraguay spelen vrijdag op zaterdag de troostfinale om plek 3.