Paraguay viert de gelijkmaker van Derlis González tegen Brazilië

Paraguay stuurt Brazilië naar huis

Paraguay heeft ten koste van Brazilië de halve eindstrijd van de Copa América bereikt. Net als in de vorige editie won het in de kwartfinales na strafschoppen van de achtvoudig kampioen. Na negentig minuten prijkte 1-1 op het scorebord, waarna de penaltyserie in 4-3 eindigde.

Brazilië nam direct het initiatief en na een kwartier scoorde Robinho na een prachtige aanval. In het vervolg van de eerste helft leverde het Braziliaanse overwicht nauwelijks grote kansen op.

Penaltyserie

Paraguay werd na rust sterker en Derlis González zorgde vanaf de stip (na hands van Thiago Silva) voor 1-1. In de penaltyserie faalden namens Brazilië Everton Ribeiro en Douglas Costa en namens Paraguay Roque Santa Cruz.

Paraguay neemt het in de halve finales op tegen Argentinië. De andere halve finale gaat tussen gastland Chili en Peru.

Copa América 2015: Paraguay-Brazilië