NOS Nieuws

VVD en PvdA tegen veiling radiofrequenties

Regeringspartijen VVD en PvdA zijn tegen de veiling van commerciële radiofrequenties zoals minister Kamp die vrijdag voorstelde. Daardoor is er geen meerderheid voor in de Tweede Kamer.

Minister Kamp maakte in een brief aan de Tweede Kamer bekend over twee jaar de radiofrequenties te willen verkopen aan de hoogste bieders, en tegelijk de eisen aan de zenderexploitanten te versoepelen.

Volgens VVD-Kamerlid De Liefde is er onvoldoende vraag uit de markt voor een veiling van nieuwe vergunningen. "In zo'n situatie heeft verlengen de voorkeur", zegt De Liefde. De radiostations kunnen dan gewoon hun zender houden.

Concurrentie

Eerder liet PvdA-Kamerlid Oosenbrug al weten dat haar partij tegen is. Zij vindt dat de bedrijven in de radiomarkt het al moeilijk genoeg hebben, en grote investeringen doen om bij te blijven. "Waarom zouden we dan extra onrust creëren?"

Minister Kamp geeft toe dat het gebruik van radio is gedaald "met 17% ten gunste van beeld". De radio heeft ook veel concurrentie van luisteren via internet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl