Minister Dijsselbloem in Brussel
NOS Nieuws

Geldschieters en Grieken steeds verder uit elkaar

Opnieuw is de Eurogroep-bijeenkomst van start gegaan zonder dat er een akkoord ligt tussen de geldschieters en de Grieken. Bij binnenkomst toonden verschillende ministers van Financiën zich pessimistisch.

Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem zei dat er nog pijn op heel veel onderwerpen zit, en dat dat het ook zo moeilijk maakt. De Duitse minister Schäuble liet een soortgelijk geluid horen: "De Grieken hebben zich eerder achteruit bewogen dan vooruit."

De gesprekken met de Grieken worden moeilijk, denkt Dijsselbloem

Het was de bedoeling dat er een akkoord op tafel zou liggen van de geldschieters (IMF, ECB en Europese Commissie) met de Griekse regering. Maar zo'n deal is er dus nog altijd niet. De grootste struikelpunten blijven maatregelen over de Griekse pensioenen en belastingen.

Voorstel

Wat de Eurogroep vanmiddag wél onderling bespreekt, is het voorstel dat de trojka (de geldschieters) tijdens de onderhandelingen met de Grieken heeft ingebracht. De Britse zakenkrant The Financial Times heeft een kopie van dat voorstel in handen (.pdf).

Later op de dag staat in Brussel ook een EU-top van regeringsleiders gepland. Daar staan andere zaken op de agenda, zoals de vluchtelingencrisis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl