Richard Matt (l) en David Sweat
NOS Nieuws

Arrestatie in zaak ontsnapte gevangenen

De Amerikaanse moordenaars Richard Matt en David Sweat hebben bij hun ontsnapping uit de gevangenis mogelijk hulp gekregen van een tweede gevangenismedewerker. De politie heeft een cipier van de Clinton-gevangenis in de staat New York opgepakt op verdenking van smokkel en het vernietigen van bewijs.

De 57-jarige Gene Palmer zou Matt en Sweat hebben voorzien van bevroren hamburgers. In het vlees waren zaagbladen, een schroevendraaier en ander gereedschap verstopt. Daarmee konden de criminelen een stuk uit de metalen achterwand van hun cel zagen. Ze ontsnapten vervolgens op 6 juni via een gangenstelsel dat daar achter lag.

Joyce Mitchell

De hamburgers kwamen van Joyce Mitchell, de arbeidstherapeut die al vastzit voor de hulp aan Matt en Sweat. Zij kon niet bij de cellen komen. De aanklager denkt nu dat ze Palmer heeft ingeschakeld om de smokkelwaar bij de criminelen te krijgen.

Palmers advocaat zegt dat zijn cliënt niet wist dat hij gereedschap smokkelde. "Het enige dat hij fout heeft gedaan, is dat hij Mitchell heeft vertrouwd", aldus de raadsman. Als de bewaker wordt veroordeeld, kan hij zeven jaar cel krijgen.

Tweede bewaker aangehouden in zaak ontsnapte gevangenen

Klopjacht

Matt en Sweat zijn nog altijd op de vlucht voor de politie. Vorig weekend concentreerde de zoektocht zich op een dorp waar de mannen zouden zijn gezien, maar dat spoor liep dood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl