'Nootjesrel' dwingt piloten tot tussentijdse landing

Een rel over nootjes en crackers heeft ertoe geleid dat een vliegtuig van vliegmaatschappij United Airlines op weg naar Chicago voortijdig heeft moeten landen in Noord-Ierland. Aan boord van het toestel misdroeg een Amerikaanse man zich zo dat de piloten zich genoodzaakt zagen te landen, melden Britse media.

Het vliegtuig was net opgestegen van het vliegveld van Rome toen de Amerikaan opstond uit zijn stoel en het cabinepersoneel om crackers en nootjes vroeg. Het personeel vroeg hem weer te gaan zitten omdat het toestel nog aan het stijgen was en de lampjes voor de stoelriemen nog brandden. Hij weigerde en ging pas zitten toen hij zijn snacks had gekregen.

Opnieuw

Tien minuten later begon hij opnieuw stennis te schoppen, maar dit keer weigerde het personeel hem de nootjes. De man blokkeerde vervolgens gangpaden, trok bagage uit de bagagebakken en bedreigde het personeel en de passagiers.

De piloten voelden zich genoodzaakt het toestel te laten landen en zetten koers naar het vliegveld van Belfast. Voordat ze konden landen, moesten ze 50.000 liter kerosine lozen.

De 282 passagiers moesten uiteindelijk 24 uur wachten voordat ze hun reis konden voortzetten. Het incident kost de maatschappij naar schatting zo'n half miljoen euro. De man is opgepakt en heeft zich voor de rechter moeten verantwoorden. Hij heeft ontkend, maar zit nog steeds vast.

Korean Air

Het is niet de eerste keer dat nootjes een rel veroorzaken in een vliegtuig. In december vorig jaar ging een passagier van Korean Air op JFK-airport in New York door het lint omdat ze nootjes in een zakje geserveerd kreeg. Het toestel, dat nog niet was opgestegen, maakte rechtsomkeert naar de gate. De vrouw, dochter van de topman van Korean Air, kreeg een jaar celstraf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl