De dochter van de Korean Air-topman wordt naar de rechtbank vervoerd
NOS Nieuws

Zuid-Koreaanse krijgt jaar cel in nootjes-zaak

De Zuid-Koreaanse vrouw die in december op een vliegveld in de VS een rel veroorzaakte over een zakje nootjes, heeft daarvoor een jaar celstraf gekregen. Een rechtbank in Seoul vindt dat ze met haar woede-uitbarsting de luchtvaartwet heeft overtreden.

De 40-jarige Cho Hyun-ah, dochter van de topman van luchtvaartmaatschappij Korean Air, kreeg kort voor het opstijgen vanaf JFK-airport in New York nootjes geserveerd in een zakje en niet in een bakje. Ze werd woest op het cabinepersoneel en dwong de gezagvoerder het toestel terug naar de terminal te rijden.

Bij de gate eiste ze dat de verantwoordelijke purser van boord ging. Het vliegtuig van Korean Air, met ruim 250 mensen aan boord, liep daardoor grote vertraging op.

Ontslagen

De vrouw was destijds vice-president bij Korean Air. Aanvankelijk werd de klacht die ze indiende tegen de purser gegrond verklaard door de luchtvaartmaatschappij. Later bood ze excuses aan voor haar gedrag en legde ze haar functie neer.

De zaak leidde in Zuid-Korea tot veel onrust. Veel grote ondernemingen zoals Korean Air worden gezien als verkapte familiebedrijven, waarin familieleden van topmannen en -vrouwen veel te makkelijk op hoge functies terechtkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl