Busongeluk Portugal
NOS Nieuws

Vierde dode busongeluk Portugal

In Portugal is een vierde passagier van de verongelukte bus overleden. Dat meldt reisorganisatie TUI aan de NOS. Volgens de Nederlandse Alarmcentrale SOS International gaat het om een vrouw van rond de 55. Zij lag in kritieke toestand in het ziekenhuis in Faro.

Er worden daarnaast nog vier Nederlandse gewonden behandeld in Portugese ziekenhuizen. Een van hen is zwaargewond, de overige drie vakantiegangers hebben lichte verwondingen.

Van de drie slachtoffers die gisteren omkwamen bij het busongeluk in de Algarve is de identiteit vastgesteld. Het gaat om een man van rond de 60, een vrouw van rond de 30 en een vrouw van rond de 55, zegt een woordvoerder SOS International.

Stoffelijke resten

Zo'n veertien mensen die in de bus zaten tijdens het ongeluk hebben geen verdere hulp nodig. Zij blijven in Portugal. Gisteren hebben zeker vier vakantiegangers het vliegtuig terug naar Nederland gepakt.

SOS International inventariseert onder een aantal andere Nederlandse passagiers in de Algarve of zij op korte termijn naar huis willen.

Vanmiddag wordt bekendgemaakt wanneer de stoffelijke resten van de omgekomen toeristen terug naar Nederland gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl