NOS Nieuws

Drie Nederlandse doden bij busongeluk Portugal

Drie Nederlandse doden bij busongeluk Portugal

In het zuiden van Portugal zijn drie Nederlanders omgekomen bij een busongeluk. 26 Nederlanders raakten gewond. Drie gewonden zijn er slecht aan toe. De Portugese chauffeur is zwaargewond geraakt.

Het ongeluk gebeurde rond 00.20 uur Nederlandse tijd op de snelweg A22, niet ver van de stad Albufeira in de Algarve. Door nog onbekende oorzaak raakte de bus van de weg en gleed bij een talud naar beneden.

Toeristen

Aan boord van de bus waren Nederlandse toeristen, die een reis hadden geboekt bij reisorganisaties Arke en Holland International. De toeristen waren eerder op de avond aangekomen op het vliegveld van Faro met vlucht OR697, volgens moederbedrijf TUI. Ze waren gisteren om 19.20 uur van Schiphol vertrokken en om 22.20 uur in Portugal geland.

De transferbus bracht de toeristen naar hun hotels. Volgens TUI onderzoekt de Portugese politie de oorzaak van het ongeluk. Er wordt gespeculeerd dat de chauffeur onwel is geworden. De politie heeft al met de gewonde chauffeur gesproken, maar het is niet bekend wat de man heeft gezegd.

  • ANP
    Busongeluk Portugal
  • EPA
    Gewonden worden behandeld in een veldhospitaal
  • EPA
    Een slachtoffer wordt afgevoerd op een brancard
  • EPA
    Naast de bus is een veldhospitaal ingericht
  • EPA
    De bus kwam op zijn kant terecht

TUI zegt dat 11 van de 26 gewonden het ziekenhuis inmiddels hebben verlaten. Toen het ongeluk gebeurde zaten er 34 toeristen in de bus en was het rustig op de snelweg. De reisorganisatie heeft een extra team naar Portugal gestuurd.

Noodhospitaal

Na het ongeluk sloegen de hulpdiensten groot alarm. Meer dan honderd hulpverleners zijn naar de plaats van het ongeluk gestuurd. Naast de bus is een noodhospitaal ingericht.

Twee helikopters zijn ingezet om mee te helpen met het vervoeren van de gewonden. Zij zijn naar ziekenhuizen in Faro en Portimão gebracht. De bus is volgens de Portugese radiozender Renascenca inmiddels weggehaald.

Speciaal telefoonnummer

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is vannacht op de hoogte gebracht van het ongeluk en bevestigt dat er drie mensen zijn omgekomen.

De Nederlandse alarmcentrale SOS International stuurt een team naar Portugal. Ook is er een telefoonnummer geopend voor familieleden die informatie willen hebben over de slachtoffers: 0800-0990099.

'Vijftien gewonden in het ziekenhuis'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl