Frans Timmermans
NOS Nieuws

Timmermans: overleg deze week geen deadline voor Athene

Frans Timmermans, vice-voorzitter van de Europese Commissie, ziet nog ruimte om met de Grieken tot een akkoord te komen over de schuldenkwestie. In het Vlaamse tv-programma Terzake zei Timmermans de vergadering, donderdag, van de Eurogroep over Griekenland niet somber in te zien.

En dat overleg is ook niet de allerlaatste strohalm, vindt de Nederlandse oud-minister van Buitenlandse Zaken. "We hebben nog een kleine mogelijkheid in de komende dagen en weken om een oplossing te vinden."

Over de strijdbare uitspraken die Griekse politici eerder vandaag deden zei Timmermans: "We horen voortdurend allerlei verklaringen. Ter plekke blijkt meestal pas waar ze mee komen."

Volgens de Griekse premier Tsipras zijn de schuldeisers erop uit het Griekse volk te vernederen. Zijn minister van Financiën Varoufakis voegde eraan toe dat Griekenland donderdag geen nieuwe voorstellen meebrengt naar Luxemburg.

Hart en ziel

Timmermans benadrukte meermaals in het interview dat Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker "met hart en ziel" werkt aan een oplossing waarmee voorkomen kan worden dat Griekenland de eurozone moet verlaten.

Afgelopen zondag brak Juncker nog geërgerd een gesprek met Tsipras af omdat er geen vooruitgang werd geboekt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl