Lodewijk de Kruif, bondscoach van Bangladesh

De Kruifs Bangladesh laat eerste zege glippen

Bangladesh, het land van de Nederlandse bondscoach Lodewijk de Kruif, is op de valreep zijn eerste zege in de tweede ronde van de Aziatische kwalificatie voor het WK van 2018 misgelopen. De Bengalen speelden in eigen land met 1-1 gelijk tegen Tadzjikistan.

Vanwege een schorsing die hij overhield aan het eerste WK-kwalificatieduel zat De Kruif overigens niet op de bank, maar op de tribune. Jahid Hassan Emily zette Bangladesh in de 50ste minuut op voorsprong, maar Fatchoelo Fatchoelojev maakte twee minuten voor tijd uit een vrije trap gelijk voor de Tadzjieken. De bezoekers speelden toen al met tien man. Sijovoesj Asrorov kreeg in de 67ste minuut zijn tweede gele kaart.

Bangladesh had zijn eerste duel in de Aziatische WK-kwalificatiegroep B in eigen huis met 3-1 van Kirgizië verloren en staat nu op één punt uit twee duels. Australië en Jordanië, op papier de sterkste landen in de poule, zijn de volgende tegenstanders.

Op 3 september gaan de Bengalen op bezoek bij Australië en op 8 september volgt een thuiswedstrijd tegen Jordanië. De acht groepswinnaars en de vier beste nummers twee plaatsen zich voor de volgende ronde van de Aziatische WK-kwalificatie en ook voor het Aziatische kampioenschap van 2019.