NOS Sport

Bolt: een van mijn slechtste races ooit

  • AFP
    Usain Bolt applaudisseert naar de fans na zijn zege op de 200 meter in New York

Usain Bolt boekte zaterdag een zege op de 200 meter bij Diamond League-wedstrijden in New York. Niets nieuws onder de zon, zou je zeggen. De Jamaicaan was echter "absoluut niet" te spreken over zijn prestatie.

"Mijn bocht was zeer slecht. Ik heb geen idee wat er gebeurde, het was heel slecht", verklaarde Bolt na afloop. "Waarschijnlijk was het een van mijn slechtste bochten die ik mijn leven heb gelopen."​

"Win uiteindelijk wel"

"Ik wist dat het geen snelle tijd zou worden toen ik uit de bocht kwam, dus toen dacht alleen nog aan winnen", ging de zesvoudig olympisch kampioen verder. "Maar ik wil me er niet al te veel zorgen over maken, want uiteindelijk win ik wel."​

We moeten terug naar de tekentafel om uit te zoeken wat er aan de hand is.

Usain Bolt

Bolt wilde in New York onder de 20 seconden duiken, maar dat zat er door een tegenwind niet in. Hij finishte in 20,29 seconden en bleef hij andermaal ver verwijderd van de beste seizoentijd: de 19,68 van Justin Gatlin.

Vraagtekens

"Tijdens de training ging alles prima. Mijn coach was tevreden en ik ook", analyseerde Bolt verder. "We moeten nu terug naar de tekentafel om uit te zoeken wat er aan de hand is. Nogmaals, ik heb geen idee waar het aan lag. Ik had het iedereen graag uitgelegd, maar vandaag zat het er niet in."

Bolt niet overtuigend tijdens Diamond League in New York

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl