Migranten uit Eritrea op het Centraal Station van Milaan
NOS Nieuws

Vluchtelingen Milaan uit station gezet

In de Italiaanse stad Milaan heeft de politie het stationsgebied schoongeveegd. Alle migranten die er bivakkeerden zijn weggestuurd.

Het stadsbestuur maakt zich grote zorgen om de gezondheid van de vluchtelingen. De afgelopen dagen zijn al meer dan honderd mensen besmet geraakt met schurft. De groep van voornamelijk Eritreeërs wordt nu ergens anders in de stad opgevangen.

Ook in Rome zijn maatregelen genomen om migranten op te vangen. Eerder deze week werden honderden mensen weggestuurd bij het Tiburtina-station, waar zij al dagen rondhingen. De gemeente heeft nu een tentenkamp aangelegd met 150 bedden, in de buurt van het station. De vluchtelingen kunnen daar voorlopig overnachten.

Frankrijk

Frankrijk wil voorkomen dat de vluchtelingen vanuit Italië het land in komen. Daarom heeft Parijs de grenzen met Italië gesloten. De grenscontroles zijn aangescherpt om te voorkomen dat de migranten het land toch binnenkomen.

Tientallen vluchtelingen zijn al geweigerd aan de grens. Zij bivakkeren nu bij het Italiaanse grensstadje Ventimiglia. De stad heeft mobiele douches en wc's voor hen geïnstalleerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl