NOS Nieuws

Minister ziet probleem minimumjeugdloon

Asscher ziet probleem minimumjeugdloon

Minister Asscher erkent dat het minimumjeugdloon voor een groep jongeren "een reëel probleem is". "Als je voltijds werkt als 18- of 19-jarige en je moet er ook de huur van betalen, dan is dat bijna niet te doen."

Hij werkt op dit moment aan een herziening van de hele wet Minimumloon. "Die is eigenlijk niet meer bij de tijd", vindt hij. Hij wil nog niet zeggen wat dit gaat betekenen voor het jeugdloon. "Ik heb de Kamer beloofd dat ik in het najaar met voorstellen kom en dan kan ik ook reageren op de jongerenactie."

Gelijktrekken

Asscher kreeg donderdagavond een petitie over de afschaffing van het minimumjeugdloon met daarop 130.000 handtekeningen. Het initiatief van de organisatie Young & United is imiddels omarmd door PvdA, SP en GroenLinks.

De drie partijen kondigden vandaag in een ingezonden stuk in de Volkskrant aan dat zij met een initiatiefwet komen, als het kabinet de lonen voor 18- tot 23-jarigen niet snel genoeg gelijktrekt met die van volwassenen.

Mankini

Asscher zegt dat het elke partij vrij staat om met initiatieven te komen en dat hij die dan zal bekijken, maar dat hij er nu nog "geen zekerheid" over kan geven of er iets aan het minimumjeugdloon gaat veranderen.

De minister noemde de actie van Young & United een knappe actie. Met name de gephotoshopte foto van een half ontkleed kabinet met getrainde torso's vond hij geslaagd. "Ik geloof dat alleen minister Blok niet zo tevreden was over zijn mankini."

De advertentiefoto van Young & United

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl