Stadion De Wageningse Berg
NOS Voetbal

Tweede Divisie ten einde vanwege hooligans

De Tweede Divisie is alweer ten einde. "Met bloedend hart trekken we de stekker eruit", laat mede-initiatiefnemer Edwin Struis weten. Reden is de dreiging van ongeregeldheden bij de wedstrijden van komende woensdag in Wageningen, waarop de burgemeester de vergunning introk.

Er zou woensdag op de legendarische Wageningse Berg gespeeld worden door vier voormalige clubs uit het betaald voetbal: FC Wageningen, SVV, SV Veendam en HFC Haarlem. Maar ondertussen was er informatie binnen gesijpeld over hooligans uit het hele land die naar het evenement wilden komen om te rellen. Die berichten kwamen niet geheel uit het niets. Vorige week was het in Haarlem bij de eerste ronde van het vriendschappelijke toernooi ook al tot schermutselingen gekomen.

Supportersrellen

De teleurstelling is groot bij Struis. "Echt gras, echt bier, geen combi-regelingen, dat wilden we. Maar blijkbaar hebben we ook een podium gecreëerd voor de supportersrellen van vroeger. In wat voor land leven we als hooligans gaan bepalen of een evenement doorgaat. We hadden begrepen dat hooligans van diverse clubs oude vetes wilden gaan uitvechten."

Failliet

En dus is de Tweede Divisie na één ronde al weer ter ziele. "De clubs zijn toen failliet gegaan en wij zijn nu ook failliet gegaan. Zo voelt het", zegt Struis. "Nadat eerder Haarlem uit mijn leven is verdwenen is nu ook de Tweede Divisie weg. Dit is klaar."

Naast de duels op de Wageningse Berg, die speciaal voor het treffen van deze week was opgeknapt door vrijwilligers, zijn ook de geplande wedstrijden in Schiedam en Veendam tussen de clubs afgeblazen.

Alternatieve voetbalcompetitie ziet levenslicht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl