Oscar Pistorius tijdens de rechtszaak vorig jaar
NOS Nieuws

Oscar Pistorius komt in augustus voorwaardelijk vrij

Atleet Oscar Pistorius komt op 21 augustus voorwaardelijk vrij, melden de autoriteiten in Zuid-Afrika. De gehandicapte atleet heeft dan tien maanden vastgezeten voor het doodschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp.

De gevangenis waar Pistorius zit, heeft een positief advies gegeven over de vervroegde vrijlating. Pistorius werd in oktober veroordeeld tot vijf jaar cel voor dood door schuld.

In Zuid-Afrika kan iemand voorwaardelijk vrijkomen als hij of zij eenzesde deel van de gevangenisstraf heeft uitgezeten. Pistorius zal vanaf 21 augustus onder een vorm van huisarrest komen te staan.

Indringer

Oscar Pistorius, de 'Blade Runner', schoot zijn vriendin in 2013 door de deur van de badkamer in hun huis dood. Hij zegt dat hij dacht dat hij op een indringer schoot. De aanklager wilde hem veroordeeld zien voor moord, omdat Pistorius wel degelijk zou hebben geweten dat Steenkamp in de badkamer zat, maar de rechter zag daarvoor te weinig bewijs.

De vervroegde vrijlating betekent nog niet het einde van deze zaak. De aanklager wil nog steeds een veroordeling wegens moord en is in hoger beroep gaan. Dat dient in november.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl