Sepp Blatter loopt naar de uitgang nadat hij zijn aftreden had bekendgemaakt
NOS Nieuws

'Verrassend hoe Blatter via de achterdeur vertrekt'

"Hij heeft ons nog één keer te pakken", zegt NOS-commentator Arno Vermeulen over het plotselinge vertrek van FIFA-voorzitter Sepp Blatter. "Na zijn herverkiezing vrijdag gaf hij nog een triomfspeech en zaterdag gaf hij een interview waarin hij tikken uitdeelde aan UEFA-voorzitter Platini. En dan nu dit. Het is ongelooflijk verrassend."

Vermeulen denkt dat het opstappen van Blatter alles te maken heeft met het grote corruptieonderzoek van de Amerikaanse politiedienst FBI. Afgelopen woensdag werden veertien mensen aangehouden, onder wie negen FIFA-officials. De verdachten hebben samen voor zo'n 150 miljoen dollar aan steekpenningen aangenomen, zegt de FBI.

"Vandaag lekte nog een brief uit met de naam van Jérôme Valcke, zijn rechterhand en de secretaris-generaal van de FIFA", zegt Vermeulen. "Dat ging over 10 miljoen dollar die de FIFA aan Jack Warner betaalde." Warner is een van de negen FIFA-bestuurders die in de VS zijn aangeklaagd voor corruptie.

Het corruptieschandaal komt volgens Vermeulen steeds dichter bij Blatter zelf en dat moet de reden zijn dat die nu de eer aan zichzelf houdt. "Anders is het niet te verklaren dat hij daar vrijdag stond en echt de indruk wekte dat hij vier jaar wilde doorgaan en dat hij nu toch eigenlijk via de achterdeur vertrekt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl