NOS Voetbal

Blatter viert zege: we gaan verder

Blatter viert zege: we gaan verder

Sepp Blatter heeft, nadat bekend werd dat hij ook de komende vier jaar voorzitter van de FIFA is, een overwinningsspeech gegeven. De 79-jarige Zwitser werd herkozen, omdat uitdager prins Ali bin Al-Hussein zich terugtrok ondanks dat hij er een tweede stemronde had uitgesleept.

"Prins Ali heeft een heel goed resultaat gehaald. Hij had makkelijk kunnen zeggen, laten we verder gaan. Misschien had ik meer stemmen gehaald. Ik bedank u dat u mij geaccepteerd heeft. De komende vier jaar heb ik het commando over de boot FIFA", vertelde Blatter, die naar eigen zeggen aan zijn laatste termijn gaat beginnen.

Blatter kreeg in de eerste ronde 133 stemmen. Prins Ali moest het doen met 73 stemmen. Drie stemmen werden ongeldig verklaard. De Jordaniër maakte kort na de uitslag bekend de strijd te staken, omdat hij geen hoop meer had op een zege. Blatter uitte respect voor zijn uitdager, maar vierde voornamelijk zijn overwinning.

"We gaan verder"

"We moeten werken. We gaan verder. We moeten werken aan andere dingen die we voor FIFA moeten doen in de toekomst. Vier jaar geleden had ik veel problemen op te lossen en daagde ik u uit. Dat doe ik nu niet", vervolgde Blatter zijn speech.

"We moeten een betere vertegenwoordiging van de verschillende confederaties hebben. We hebben vrouwen nodig. We moeten meer doen. Ook in onze competities. Ik kom niet aan het WK, want dat is daar te belangrijk voor", benadrukte de 79-jarige Zwitser, die al sinds 1998 aan de macht is.

Blatter opnieuw voorzitter FIFA

Leeftijd doet er niet toe. Er zijn vijftigers die er oud uitzien.

Sepp Blatter

"We moeten meer respect geven aan bijvoorbeeld het continent Oceanië. Ze hebben namelijk maar één plaats. Daar moeten we iets aan doen. Is niet goed voor de solidariteit in het voetbal. Ik neem de verantwoordelijkheid om FIFA terug te brengen. Ik ben ervan overtuigd dat we dat kunnen."

Blatter heeft daar zo zijn redenen voor. "Ik ben een gelovig man. Ik zei God, Allah, of in welke geest we ook geloven zal ons helpen de FIFA terug te brengen. Ik beloof u dat ik aan het eind van mijn termijn een robuuste FIFA overdraag."

Leeftijd

Blatter sloot zijn toespraak af met een paar grappen. "Leeftijd doet er niet toe. Er zijn vijftigers die er oud uitzien", waarop er veel gelach uit de zaal kwam. "Ik wist niet dat er zoveel vijftigers in de zaal zaten", was Blatters reactie daarop.

"Dames en heren, zoals ik aan het begin al zei: ik mag u, ik hou van mijn baan. Ik ben graag onder u. Ik ben niet perfect, maar dat is niemand. Dank voor uw vertrouwen. Let’s go FIFA! Hup FIFA!"

Overzicht: de dag van de FIFA-verkiezing

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl